Foto: Henrik Karlsson

KM2

KM 2 2015 kördes den 30 Maj hemma hos Mattias, han hade lagt ner ett fantastiskt jobb och planerat såväl omväxlande prov som mat i form av grillning vid lunch där även Mattias fru hjälpte till. På grund av kraftigt regn så fick planerna ändras lite och de olika proven blev lite kortare än planerat, men trotts detta ett fantastiskt arrangemang, stort tack till Mattias med familj.

Länk till You tube film från KM 2

Länk till resultat KM 2

Prov 1: Grusgropen

Varv bana dragen i grusgropen med kullar och backar, springande start med alla hojjar på rad inledde detta KM, regnet gjorde provet halt och lerigt och det blev djupa spår med fastkörningar som resultat, det krävdes 4 personer för att lyfta upp Oves hoj ur leran. Daniel var snabbast på detta prov.

KM 2015-05-30

Prov 2: Backprov

En backe med som startade i skogsdungen och gick uppför i ett spår med en avslutning av en brant berghäll. Alla fick tre försök att komma upp till toppen och alla medel tillåtna utom hjälp utifrån, bröderna Sällström var de som lyckades bäst och tog sig upp två gånger var.

Prov 3: Trial prov 1

Stenig backe uppför med rötter och hal mossa, alla fot-isättningar räknades och en maxtid på 1 minut gällde, blandade resultat på detta prov och Tobbias visade var skåpet skall stå  och hur enkelt det kan se ut på en Trial hoj.

Prov 4: Trial prov 2

Ytterligare en backe med mossa och lite sten, ett kraftigt regnfall gjorde även detta prov svårt och halt men trots detta lyckades flera tappra ta sig upp, även här var Trial hojjen snabb men den får väl nästan räknas som doping i denna terräng.

Prov 5: Gräsprov

På ett öppet gräsgräde  mitt i skogen skulle en varvbana köras  med gemensam start, regnet hade gjort även detta gärde till en blöt lerpöl, här fick alla smaka på lera men glädjen var stor och resultatet hur folk såg ut efter detta ser ni på den översta bilden, Mattias etta före Ove.

Efter detta var det dags för grillning och välbehövligt vila och ombyte till torra rena kläder för vissa.

Prov 6: Enduroprov

Mattias hade bandat och pilat en "lättare" del av sin enduroslinga som skulle köras 3 varv, även detta spår hade vädret påverkat och gjort svårkört. Starten skedde med 10 sekunders mellanrum med placering från tidigare prov som ordning, ledaren startade först, detta var Tobbias på Trial cykel, som sa att han får se hur många varv han kör, blir jag för mycket omkörd och trött av att inte kunna sitta ner så bryter jag sa han, men det var aldrig någon som kom ikapp Tobbe och efter tre varv så var den enda andra åkare som fullföljde tre varv,  Mattias minst 15 minuter efter, detta säger en hel del om hur underlaget var vid detta tillfälle. Dagens totala vinnare på en Trial hoj, Tobbias Sällström, grattis.

KM 2015-05-30

Uppdaterad: 07 JUN 2016 23:40 Skribent: Henrik Karlsson