Rapport från Vintercupen 2:6 i Töreboda

19 JAN 2010 15:27
Deltävling nummer två av Östra Skaraborgs Vintercup gick i Töreboda söndag 17 januari. Denna gång var det 2 st från klubben som gav sig iväg.
  • Uppdaterad: 19 JAN 2010 15:45

I går drog vi till vintercupen kl. 04.30 från Jörlanda. Jag hade förmånen att åka med Husa-Lasse. Det var mycket snack om banpreparering, snöspårs vara eller inte vara. -2 grader och blåst. Tävlingen flöt på snabbare än vanligt pga färre deltagare och kortare heat. Det var snöspår och ganska svårt första varvet. Sedan blev det bara bättre och bättre. 5:a i första och 8:a i andra blev mitt resultat denna dag. Inte riktigt sekunderna på min sida. Lasse kämpade på bra och stod upp och åkte i andra heatet. Tack Lasse och bra kämpat.

/Mvh Ove.

************

Efter Falköping bestämde jag mig, snöspår är för svårt för mig. Sedan dök det upp finfina bilder på Tibros hemsida där det framgick att det inte skulle bli några snöspår så till min stora förvåning har jag helt plötsligt anmält mig till Töreboda. Väl på plats kändes allt kanon, bortsett från att revelj kl. 03.15 är halvbra, tills dess att Ove kom efter sitt första heat och sa att det var snöspår hela vägen. Total panik och ett i förhand pulveriserat självförtroende, jaja det är ju svårt att låta bli att starta när man ändå var där. Trots att jag var tvärsist så var det riktigt kul och spåret var fint, bortsett från 800m kalhygge som var fruktansvärt.

Ove, tack för uppåtpuffar och strössel. Kul att se dig kriga om placeringar i breddklassen där du ligger bra till.

//Lasse