Rapport från Kylslaget i Hjo

21 FEB 2011 22:35
Läs Mats rapport från Kylslaget som gick i Hjo lördag 18 februari.
  • Skapad: 21 FEB 2011 22:35

Prolog: Vi känner nog alla till vid det här laget ordet snöspår och dess innebörd på banorna, ingen har väl undgått detta "helvetes" underlag. Så därför är det nog många av er som rynkade på era näsor när världsnyheten spred sig, att Mats Bengtsson skulle ställa upp i Hjo's mk's 2011 års upplaga av Kylslaget, här börjar en berättelse om kyla,snöspår,utedass i dom kalla skogarna i Västergötland...

Vi samlades hemma hos Ulf Bernhardsson 05:45 där vi lastade om cyklarna för samåkning (tack för lånet av kärran Martin), sen började resan till Hjo, vi som skulle "göra" det var Mats,Ove,Ulf och Jocke, en resa som kantrades av djupa disskusioner och många skratt, men skratten dämpades avsevärt när kvicksilvret låg runt -18 när vi kom fram till tävlingsplatsen. vi var bland dom första som dök upp, så vi gick och anmälde oss, sen började det ena stornamnet efter det andra dyka upp, Anders Eriksson, Johan Carlsson, Fredrik Georgsson, Andreas Toresson, mfl, i takt med detta kom även stora fina bussar vilket fick herr Bernhardsson's tävlings nerver att skjuta i höjden, det kom stora svettningar, det pratades om yrsel och walk over, men vi fick lugnat ner honom med prat om så triviala saker som kaffe och den härliga varma korven me bröd efter tävlingen. Det brukar vara sparsamt på enduro tävlingar vad gällande enkla faciliteter såsom toaletter, så det kom inte som en chock när det uppdagades att det enda stället som fanns om det krisade var ett gammalt utedass, det positiva var att det fanns 2st sitsar vilket kunde korta ner toaköerna tiderna, men i tider då personlig integritet härskar så valde man att gå en och en. Tävlings förfarandet var så att man skulle vara 2 el 3 pers i ett lag och köra ett varv var, Ulf och Jocke i ett, och jag och Ove i ett, vilket gjorde att jag kände en otrolig press på mig att åka med en snöspårs fantom, Startförfarandet var så att försteföraren ställdes upp på en startlinje, sen var det mass start på given signal, det roliga var att det var oplogat fram till första kurva, så det var svårt för förarna att hitta en bra linje, men detta skedde utan större incidenter. Banan bestod av skog och gärden som var uppkörda i 2st spår, vilket var bra för oss som agerar mer statister på banan, så Eriksson och grabbarna kunde döna förbi i spåret bredvid, men detta var inga garantier för att incidenter inte skulle inträffa, jag låg och kämpade med mig själv i spåret när det började brumma bakom mig, jag tycker höra mitt namn skirkas lite lätt, ser att det är en läskig KTM bakom mig, där befinner sig vad jag trodde var min klubb kompis Mr Saxenberg, blev stressad och klafsar i backen, när jag ligger och sprattlar passar han på med berått mod och onda avsikter att håna mig lite lätt.
Jag tror jag talar för alla inblande i tävlingen att detta var en alldeles kanon dag, bra väder,roliga bana och härliga insatser ifrån vi som "gjorde" det, Så tack Ove,Ulf och Jocke för denna dag.

Mvh Mats "snöspår" Bengtsson