Rapporter från Oxjakten

31 AUG 2010 18:31
Här kan ni läsa Stefans och Oves rapporter från Oxjakten i Mariestad.
  • Skapad: 31 AUG 2010 18:31

Vi var 5 st från STMS som åkte till Mariestad för att jaga oxar.
Ove, Philip, Lasse (Husab.), Leif och undertecknad.
Ove åkte breddklassen och Philip åkte junior och dom startade kl 12:00 och vi andra 3 startade 9:00 i motionsklasserna.

Bredd och junior skulle åka 4 varv och motion 3 varv. Varvet skulle ta 40-45 min för motion. Det var många som hade betydligt längre varvtider.

Då vi passerade Götene på vägen upp regnade det kraftigt så vi började ana vad vi gett oss in på.
Till vår glädje var det uppehåll i Mariestad och dom hade inte fått så mycket regn som vi trodde men vid 8:00-tiden började det regna och det duggade lite när vi startade vid 9:30-tiden.

När Ove och Philip startade kom solen fram och gjorde spåret något bättre.

Spåret var 19 km långt och innehöll allting. På gärdena gjorde regnet att det blev snorhalt då den berömda "schmäckleran" gjorde det otroligt halt. men det var som en sa; full gas så däcken rensas! (det går ju några meter med min kondis) sen är man ganska mör.
Trots gärdena var (enligt mitt tycke) banan ganska bra. Vissa delar på deras enduroslinga var snabb och med bra fäste.

Så här gick det:
Ove (bredd)
46:a av 65. Fick bryta?? Körde 2 varv.
Philip (junior)
17:e av 24. Fick bryta??. Körde 2 varv.
Lasse G (motion 35-45)
Fick bryta efter 1 varv p.g.a. maskinkrångel.
Leif (motion över 45)
Körde 1 ½ varv.
Stefan (motion över 45)
45:a av 79. Körde 3 varv.

- Jag kan bara konstatera att jag vann eftersom jag körde 3 varv. (tänk om det vore så enkelt)
Efter hemkomsten så gjorde jag inte många knop efter en rätt nöjd dag i Mariestad.

Ha det bra
/Stefan

*********************

Jag fik tyvärr bryt apå slutet av 3e varvet. Då cykeln stannade trodde jag att motorn gick åt skogen men det visade sig att bakhjulet låst sig. Myket bök i skogen innan cykel var i depån. Mycket bra och utslagsgivande bana. Låg 2a när jag brött. Tack Olof Piojär för all hjälp.

Mvh Ove.