Rapporter från Östra Skaraborgs vintercup 1 och 2

12 JAN 2011 22:51
Läs Oves och Lasses berättelser från Falköpings och Karlsborgs deltävlingar i Östra Skaraborgs vintercup.
  • Skapad: 12 JAN 2011 22:51

Två deltävlingar har körts, torsdag i Falköping och söndag i Karlsborg. Stökig resa till första. Dåligt väglag gjorde att jag var mer seg i pallet än vanligt och gjorde många misstag. Kul att Max och far var med. Dagens resultat bli därför inte till belåtenhet (14).

Söndag i Karsborg blev en kanondag med sol och samåkning med Lassebergarn(Tack). Startade nu lite längre bak i kön efter seedningen från Falköping men lyckades hyggligt och blev 6:a. Spåret var krävande med moddiga spår och många djupa gropar  (riktiga pungdödare). Lasse sköter sig bra och gör framsteg hela tiden och huvudsaken han tycker det är jjjäälligt kul.

Mvh Ove

******************

Jag tycker att vintercupen är jjjääligt kul. Med det nya upplägget blev det sovmorgon för mig (om nu revelj kl 06.00 en ledig dag kan kallas det) då motionsklasserna körde senare än tävlingsklasserna. Ove drog tidigare och plogade vägen åt mig, det hade snöat drygt en dm under natten i Falköping. Nu var Camilla snäll och gjorde mig sällskap men jag saknade er andra, det är roligare att ha fler att tjöta med. Det var betydligt färre deltagare än tidigare år och med det nya upplägget var det ensam start med 10 sek mellanrum vilket gjorde gott för en mycket nervös Lasse. Första varvet karaktäriserades min körning inte direkt av pondus och självförtroende, inte ens snöänglarna blev speciellt vackra. Med det nya upplägget ska man fullfölja tre varv (ca 9 km, 20 minuter för mig) så får man disponera service- och vilotid hur man ville. Efterföljande varv morskade jag upp mig och vågade mig t.o.m. på att hojta bort några för omkörning. Det var ett riktigt fint spår, snöspår varvat med plogat spår.

Till Karlsborg samåkte Ove och jag och ordningen var återställd med uppstigning kl. 03.30. Denna gång körde motion först vilket jag är mycket glad för då spåret inte höll i blidvädret.  Det var mosigt i snön och det blev efterhand otroligt gropigt. När det var dags för start tjurade Husan, det är jag som skymtar till i Sandbergs film (Tibros hemsida) med två vänliga själar som puttade igång mig. Jag lyckades klättra några placeringar från Falköpiing och lyckades undvika omkullkörningar i det svåra föret.

Därefter var det dags för Ove att ge sig iväg på det ca 10 km långa spåret. Det är sjukt att se hur tävlingsklasserna drar när det är så gropigt. Även de bästa satt med båda benen ute och flaxade som skadeskjutna kråkor med baken högt ovan sadeln i de elaka stalpen.

Hoppas fler hänger med till Tibro 23 januari.

//Lasse