Rapporter från Nyårsstafetten

10 JAN 2011 10:22
Läs om Oves och Fredriks beskrivningar av Nyårsstafetten i Ulricehamn.
  • Skapad: 10 JAN 2011 10:22

Ja nu var även racet i Ulricehanm avverkat. Vi hade 3 lag med. Spåret var plogat men innehöll mycke snöspår. Nytt för i år var depån som låg vid parkeringen. Det var kanon då man slapp transportera alla pinaler. Jag och Stefan var ett lag. Mats och Philip ett. Jocke och Fredrik det tredje. Stefan och Ove körde 6 varv och slutade på 50:e plats. Har ej kollat våra övriga placeringar. Dom skriver nog om sina strapatser sedan.
Mvh Ove
******************

Jag och Jocke körde ihop, och Jocke tog den löpande starten. Jag, Mats och Stefan placerade cyklarna nere vid startlinjen och det var minst sagt kalabalik när förarna skulle hitta sina respektive åkdon. Jag måste erkänna att jag var ganska spänd på detta då det var min första "riktiga" tävling. Jag tyckte jag hade förberett mig väl genom att noga studerat filmerna på youtube från förra årets race och tyckte det såg riktigt enkelt ut.

När jag väntade på Jocke vid första varvningen så kommer förare efter förare in men andan i halsen, haltandes och stapplandes och berättar hur jävligt det var, att folk låg huller om buller i spåret, och att det var snöspår! Efter KM1 så är väl inte snöspår en personlig favorit och det var med en nervös hand på gasen jag rullade ut på mitt första varv. Riktigt så illa var det inte, men jag var mycket nöjd med att jag hunnit öva i snöspåret hemma innan, och plastat sulorna. Efter totalt 5 varv på ett gnistrande vinterbana på 1.5 mil slutade vi på 127:e plats. Personligen är jag mycket nöjd och det var grymt kul att få vrida på lite på de öppna sträckorna där hastigheten blev hög, och kurvorna till slut närmade sig väldig kvickt!

/Fredrik