Jockes rapport från Nordiska Mästerskapet Haslemoen, Norge

13 AUG 2010 08:23
Japp,
Här kommer en kort resumé av mitt deltagande i det Nordiska Mästerskapet på Haslemoen i Norge:

-Det här var det i särklass roligaste endurospåret jag kört, drygt 17km långt och bestod av:
  • Skapad: 13 AUG 2010 08:23

1: FARTSTRÄCKOR, (i normal enduro, en mycket sällsynt tilldragelse) långa grusvägar/traktorspår med lite chikaner invävt för att hålla ner hastigheten.
2: Ett par korta bitar "bröt-enduro" som var lätta att lägga till handlingarna när man visste att man skulle få gasa på som satan alldeles snart.
3: En jobbig sträcka över ett hygge med galet mycket rötter och stenar som stog på mycket olämpliga ställen och i jobbiga formationer.
4: En riktigt skojjig crossbana i nån sorts stenmjöl, den var jättefin nu men kan tänka att den är riktigt lurig om det är blött.
Det enda jag kan klanka på var väl att det låg en stock över spåret på en lång raka som fartbroms, och där låg ju mycket riktigt en kille som hade fått väldigt låg fart redan efter första varvet. Han hade skadat nacke, revben och mer vad jag hörde=onödigt. Kunde vart chikan där också.

Låg och fightades med Annie Seel en bra stund, men fick på nöten efter tankningen (som kanske inte var nödvändig, men jobbigt med soppatorsk=rookie ).
Norrmännen är som vanligt väldigt trevliga och tillmötesgående på alla sätt.
Vädret var nästan för bra, med +25 och klarblå himmel, men det hade regnat en hel del innan så det stog rejält med vatten i vissa sänkor.
Det var ju nån sorts "öppet spår" på lördagen så de hade säkert kört bort en hel del av vattnet då, men marken verkar tåla nederbörd i ordenliga mängder innan det blir jobbigt.
Tyvärr var jag riktigt dåligt tränad innan detta, hade kört 40min (på en månad) sedan 4-dagars så man märkte att man levde sas.
Men 2011, då jävlar ska det hända grejjer (har sagts förr, men tål att upprepas)!

/Jocke